Varm choklad

Värm drygt 2 1/2 dl mjölk tills den nääästan kokar.

Ta valfritt märke hård choklad, 70 procentig mörk eller en bra mjölkchoklad. Du behöver 20 – 25 gram. Grovhacka den och lägg den i ett värmetåligt glas/mugg. Slå över mjölken. Låt stå en stund, rör några gånger.

Om du använder mörk choklad så pyttsa i en nypa vaniljsocker.

Kan behöva liiiite socker.

Drick och känn hur livet blir lite enklare.

Annonser

4 kommentarer

Filed under allmänt om mat

4 responses to “Varm choklad

  1. Eller, så byter man ut hälften av mjölken till grädde 😉

  2. Eller så blandar man annatto i så blir den röd 🙂 Kram och god jul!

  3. Man kan ta polkagris-stänger, såna smala, att röra med. Eller proppa den full m ed marshmallows. Båda tipsen från M.

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s